Dubrovnik festiwine gala


Donatorski gourmet spektakl Dubrovnik Festiwine Gala iz godine u godinu oduševljava zaljubljenike u finu hranu i vrhunska vina. Cjelokupni prihod raskošne večere namijenjen je usavršavanju i daljnjoj edukaciji mladih kuharskih i sommelierskih talenata. Ukoliko se želite dobro zabaviti, uz izvrsnu hranu i još bolja vina, a pri tom pomoći edukaciji mladih početnika pridružite nam se.

Kupi ulaznicu

GALA VEČERA


Sedmu godinu zaredom, Dubrovnik FestiWine organizira vrhunski gastronomski užitak za sve ljubitelje vrhunskih vina, ali i gastronomije. 19. ožujka 2020. će se u u restoranu Lenga hotela Palace održati popularna donatorska FestiWine Gala večera. Gostujuća chefica Vesna Miletić, vlasnica restorana Tač iz Zagreba i „domaći“ chef Damir Agović kreirali su jedinstveni menu koji se najbolje spaja s pobjedničkim vinima prošlogodišnjeg izdanja festivala - šest izvrsnih vina dobit će svojih šest posebnih jela vrhunske gastronomije.

Vesna Miletić

Vesna Miletić, chefica kultnog zagrebačkog restorana Tač u pripremi slasnih jela u potpunosti oduševljava svoje goste. Svako jelo u njenom restoranu ima njezin potpis. Upravo na vrhunskoj kvaliteti namirnica Vesna je izgradila svoju kulinarsku priču. S godinama je stekla golemo iskustvo u pripremi jela i sposobnost da iz svake namirnice „izvuče“ ono najbolje, onaj iskonski okus koji se u modernim kuhinjama često gubi. Iako su joj istarska i mediteranska kuhinja najbliže, Vesna nadahnuće crpi i u tradicionalnim kuhinjama i svima poznatim okusima šire regije.

Damir Agović

Damir Agović, novi chef Hotela Dubrovnik Palace ima zavidno 18-godišnje kulinarsko iskustvo koje je stjecao kao chef kuhinje u luksuznim dubrovačkim hotelima i fine dining restoranima. Damir Agović kaže da mu je u kuhanju najvažniji pristup namirnici – osim njene kvalitete posebnu pažnju pridaje pravilnom načinu njene obrade, s naglaskom - da se uvijek mora kuhati iz ljubavi.

Gala Menu

Chefovima će se pridružiti prošlogodišnji stipendisti, pobjednici natjecanja Dubrovnik FestiWine Challengea 2019. - mladi chef Tony Kužnin i sommelier Nikša Karaman. Prihod i ovogodišnje Dubrovnik Festiwine gala večere namijenjen je stipendiranju mladih dubrovačkih talenata, a dvoje pobjednika objavljenog natječaja za 2020. osvojit će prestižnu stipendiju: mjesec dana na edukaciji u restoranu Tač pod mentorstvom chefice Vesne Miletić. Ovogodišnji pobjednici biti će također nazočni Gala večeri.

Dubrovnik Festiwine Gala 2019 Dubrovnik Festiwine Gala 2018 Dubrovnik Festiwine Gala 2017 Dubrovnik Festiwine Gala 2016Dubrovnik Festiwine Gala 2015
Sponzori


ACI logo 2
airport
alh
gradDubrovnik logo01
dnž logo
tz dubrovnik
htz
dubrovnik riviera
ILLYRIAN LAND FUNDS
PBZ
Sunset beach dubrovnik
Hrvatski Telekom
roemerquelle
du tv
guliver
hgklogo
botanist gin
schweppes logo
skadenca logo
Putnikovic logo
 

Kontakt


Adresa

Vukovarska 26,
20000 Dubrovnik,
Hrvatska

Telefon/Fax

+385 20 448 180
+385 20 358 008