Dubrovnik festiwine gala 2017


Donatorski gourmet spektakl Dubrovnik Festiwine Gala iz godine u godinu oduševljava zaljubljenike u finu hrano i vrhunska vina. Cjelokupni prihod raskošne Dubrovnik FestiWine Gala večere namijenjen je usavršavanju i daljnoj edukacijii mladih talenata u sljubljivanju vina i hrane.

Saznaj više

GALA VEČERA 2017


U četvrtak, 20. travnja u restoranu Lenga hotela Dubrovnik Palace s početkom u 20.00 sati, održana je tradicionalna Dubrovnik FestiWine Gala, vinsko gastronomski događaj s plemenitim ciljem, namijenjen stipendiranju i daljnjoj edukaciji mladih kuhara i sommeliera u nastajanju.

Mladi kuhari Đuro Kravić i Tihomir Antunović, na oduševljenje prisutnih uzvanika, briljirali su asistirajući chefu gostu Fabriciju Vežnaveru te chefu iz Jadranskih luksuznih hotela, Petru Obadu. Đuro i Tihomir pobjednici su stipendije FestiWine Challenge za 2016. godinu, te su slijedom izvrsnih preporuka svojih profesora iz ugostiteljskih škola proveli mjesec dana na edukaciji i daljnjem usavršavanju u prelijepom hotelu i restoranu Draga di Lovrana pod stručnim mentorstvom chefa Zdravka Tomšića. Uzvanike Dubrovnik FestiWine Gala večere oduševile su birane delicije u režiji uglednog Fabricija Vežnavera, jednog od vrhunskih chefova renomirane JRE udruge, a koji je zajedno s Petrom Obadom, pjesnikom i chefom hotela Excelsior, sudjelovao u stvaranju jednog od najiščekivanijih enogastronomskih događaja godine u Dubrovniku.

Izvrsna pobjednička vina prošlogodišnjeg natjecanja Dubrovnik FestiWine Trophy, koja su služila kao inspiracija chefovima, predstavio je londonski sommelier Mario Tomeković. Kroz ovaj donatorski gourmet spektakl, tijekom kojeg su se izmjenjivala kulinarska iznenađenja i uzbudljive vinske priče, vodila nas je cijenjena gastronovinarka i direktorica gourmet projekta Taste the Mediterranean Ingrid Badurina Danielsson.

Cjelokupan prihod od Dubrovnik FestiWine Gala večere uložen je u školovanje i edukaciju mladih nada Dubrovačko-neretvanske županije u okviru natječaja FestiWine Challenge. Kuharica Kristina Curić i mladi konobar Ivo Kmetović kao dobitnici FestiWine Challengea za 2017. godinu proveli su mjesec dana u restoranu Pergola u Istri, pod stručnim mentorstvom chefa Vežnavera i njegovog tima.

Sponzori


ACI logo 2
airport
alh
gradDubrovnik logo01
dnž logo
tz dubrovnik
htz
dubrovnik riviera
ILLYRIAN LAND FUNDS
PBZ
Sunset beach dubrovnik
Hrvatski Telekom
roemerquelle
du tv
guliver
hgklogo
botanist gin
schweppes logo
skadenca logo
Putnikovic logo
 

Kontakt


Adresa

Vukovarska 26,
20000 Dubrovnik,
Hrvatska

Telefon/Fax

+385 20 448 180
+385 20 358 008