Na prošlogodišnjoj FestiWine Gala večeri imali smo čast ugostiti slovenskog chefa Juru Tomiča, vlasnika restorana Debeluh u Brežicama, koji je u suradnji s dubrovačkim chefom Sašom Računicom osmislio i prezentirao meni od šest slijedova. Svako jelo posebno je kreirano da bi pariralo okusima pobjedničkih vina FestiWine Trophy ocjenjivanja. Sav prikupljeni prihod prošlogodišnje FestiWine Gala večere bio je namjenjen stipendiranju mladih dubrovačkih talenata. Ta čast prošle godine pripala je mladom kuharu Tonyu Kužninu i somellieru Nikši Karamanu.

S obzirom da je Jure Tomič vlasnik, chef i sommelier Ošterije Debeluh, stipendisti su imali priliku u mjesec dana boravka u Brežicama usvojiti brojne vještine i znanja. Kuhinja bazirana na kvalitetnim, autohtonim namirnicama te inspirirana obiteljskom tradicijom, zasluženo broji mnoga svjetska priznanja.

Prilikom posjeta Ošteriji Debeluh, stipendisti su nam otkrili koliko su oduševljeni mentorstvom slovenskog chefa. Brojna jela i nova vina koja su imali prilike kušati i sudjelovati u njihovoj prezentaciji, sada će postati dodatno bogatsvo naše lokalne dubrovačke eno - gastronomske scene. Provedeno vrijeme smatraju dragocjenim i nezamjenjivim iskustvom koje od srca svakome preporučuju.

Tradicionalno i ove godine u organizaciji Dubrovnik FestiWinea održat će se Gala večera na kojoj će biti dodijeljene dvije stipendije. Ovogodišnja gostujuća chefica Vesna Miletić u suradnji sa lokalni chefom kuhinje hotela Dubrovnik Palace, Damirom Agovićem kreirat će meni za Gala večeru u sedam sljedova uz sedam vrhunskih pobjedničkih vina 6. FestiWinea.

Pozivamo sve mlade zainteresirane i željne znanja, da se prijave na natječaj koji je službeno otvoren. Tijekom zime 2020. / 2021. godine dobitnici jednomjesečne stipendije imati će priliku usvajati znanja u kultnom zagrebačkom restoranu Tač uz mentorstvo chefice Vesne Miletić. Prijave možete izvršiti preko web stranice Dubrovnik FestiWine na sljedećem linku DFWPrijavaStipendisti , ili nam se javiti direktno na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 Sponzori


ACI logo 2
airport
alh
gradDubrovnik logo01
dnž logo
tz dubrovnik
htz
dubrovnik riviera
ILLYRIAN LAND FUNDS
PBZ
Sunset beach dubrovnik
Hrvatski Telekom
roemerquelle
du tv
guliver
hgklogo
botanist gin
schweppes logo
skadenca logo
Putnikovic logo
 

Kontakt


Adresa

Vukovarska 26,
20000 Dubrovnik,
Hrvatska

Telefon/Fax

+385 20 448 180
+385 20 358 008