Pridružite nam se na zanimljivim prezentacijama, predavanjima i radionicama koje smo organizirali u okviru petog izdanja Dubrovnik FestiWinea. Sve detalje o pojedinim radionicama možete ovdje doznati, a uvijek nas možete i direktno kontaktirati za više informacija na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

20.04./petak, Sunset beach Lapad, 16.00 h – 17.30 h

Gault & Millau Masterclass radionica: Mediteran na japanski način

Japanski chef Ippei Uemura iz Marseillea

Prijave uz kotizaciju od 500,00 kn po osobi

Radionica će se održati na engleskom jeziku uz osiguran prijevod na hrvatski.

Chef Uemura, osnivač i chef marsejskog restorana Tabi no Yume, poznat je po izvrsnom spajanju mediteranskih namirnica s tradicionalnom japanskom tehnikom obrade ribe.

Nedavno je od strane poznatog gastronomskog vodiča Gault &Millau proglašen talentom 2017. godine te je ujedno i dobitnik Nagrade za najbolju morsku kuhinju. Chef Uemura zainteresiranim će chefovima i mladim talentima otkriti tajne japanske pripreme hrane i pažljivog sljubljivanja modernih tehnika s tradicionalnim namirnicama. Nedavno je od strane poznatog gastronomskog vodiča Gault &Millau proglašen talentom 2017. godine te je ujedno i dobitnik Nagrade za najbolju morsku kuhinju. Chef Uemura zainteresiranim će chefovima i mladim talentima otkriti tajne japanske pripreme hrane i pažljivog sljubljivanja modernih tehnika s tradicionalnim namirnicama. Tijekom majstorske radionice chef Ippei Uemura približit će polaznicima japanske tehnike obrade i pripreme lokalnih, mediteranskih namirnica. Među ostalim, prezentirat će se tehnike humanog usmrćivanja ribe, pokazati potencijal morskih namirnica u pripremanju kulinarskih kreacija na japanski način, pri čemu će se posebna pozornost posvetiti naglašavanju petoga, takozvanog umami okusa.

Broj mjesta je ograničen. Požurite i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

20.04./petak, Sunset beach Lapad, 18.30 h – 19.30 h

Salon of sparkling wines radionica

Susret u pjenušavoj čaši: Hrvatska & Slovenija

Pjenušavu radionicu vodit će dr. Nina Levičnik, arhictect & sommelier i prof. Marija Vukelić, WSET level 2 certified

Više informacija:

Nakon pet ljubljanskih i dva zagrebačka salona pjenušavih vina, potvrdili smo da vino govori univerzalni jezik i povezuje ljude, a veza Zagreba i Ljubljane bila je uspješnija od svih očekivanja; broj posjetitelja, ljubitelja pjenušavih vina, na svakom je Salonu – bio sve veći. Stoga smo odlučili i dubrovačkoj publici predstaviti vina nekih izlagača s oba ovogodišnja Salona - na radionici slijepoga kušanja na kojoj će se u parovima kušati slovenska i hrvatska pjenušava vina. Ovo prijateljsko susjedsko kušanje pjenušaca vodit će organizatorice dvaju salona mreže Salon of Sparkling Wines, dr. Nina Levičnik i prof. Marija Vukelić, te iznijeti neke zanimljive podatke o pjenušavoj sceni obaju država te o trendovima u svijetu.

Ulaz je slobodan, uz prethodnu prijavu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

21.04./subota, Sunset beach Lapad, 14.00 h – 15.00 h

Prezentacija: Mantala – slatko od vina

U organizaciji: Agroturizam Konavle

Ulaz je slobodan, uz prethodnu prijavu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više informacija:

Mantala je vrlo ukusna, aromatična i izdašna slastica tradicije duge od preko 300 godina, koja se priprema od ukuhanog mošta i krupno mljevenog pšeničnog brašna uz dodatak kore od ljute naranče, badema, muškatnih oraščića, klinčića i cimeta. Više informacija o ovoj tradicionalnoj slastici šireg dubrovačkog područja moći ćete doznati na predavanju koje organizira Agroturizam Konavle i Dubrovnik FestiWine, uz gostovanje gospođe Marije Đano, vlasnice jedinog gospodarstva registriranog za pripremu mantale.

Prezentacija će se održati na hrvatskom jeziku uz osiguran prijevod na engleski jezik.

Broj mjesta je ograničen. Požurite i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

21.04./subota, Sunset beach Lapad, 15.30 h – 16.30 h

Prezentacija i degustacija: Kako pravilno kupovati, servirati i konzumirati vino

Predavač: sommelierka i vinska akademičarka Mira Šemić

Prijave uz kotizaciju od 140,00 kn po osobi

Više informacija:

Ugledna sommelierka Mira Šemić uvest će vas u svijet vina kroz upoznavanje temeljnih vrsta i osnova osjetilne analize vina. Upoznat ćete se i s raznim stilovima proizvodnje vina, naučit ćete kako prepoznati kvalitetno vino te odabrati odgovarajuće vino uz pojedinu hranu, kao i sve ostale tajne i načela pri sljubljivanju vina i hrane.

Broj mjesta je ograničen. Požurite i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

21.04./subota, Sunset beach Lapad, 18.30 h

Uvod u hrvatska vina. Predavanje i kušanje 5 odabranih hrvatskih vina

Predavač: Darrel Joseph, vinski novinar i sudac specijaliziran za područje Srednje i Istočne Europe

Sold out / popunjeno


Sponzori


ACI logo 2
airport
alh
gradDubrovnik logo01
dnž logo
tz dubrovnik
htz
dubrovnik riviera
ILLYRIAN LAND FUNDS
PBZ
Sunset beach dubrovnik
Hrvatski Telekom
roemerquelle
du tv
guliver
hgklogo
botanist gin
schweppes logo
skadenca logo
 

Kontakt


Adresa

Vukovarska 26,
20000 Dubrovnik,
Hrvatska

Telefon/Fax

+385 20 448 180
+385 20 358 008