Vinski festival Dubrovnik FestiWine održat će se petu godinu zaredom u Dubrovniku, u tjednu od 16. do 22. travnja 2018. godine, a u organizaciji Dubrovačko neretvanske županije i produkciji agencije „Dubrovnik PartneR“. Festival od njegovog prvog dana podupiru vjerni sponzori i partneri festivala.

Dubrovnik FestiWine nastao je 2014. godine kao regionalni vinski festival, s ciljem promocije vinske kulture i autohtonih sorta Dubrovačko-neretvanske županije te od 2017. godine postaje međunarodni festival otvorivši svoja vrata sudionicima izvan granica županije.

„Ove godine Dubrovnik FestiWine obilježava svoj peti rođendan, sigurnim koracima nastavljamo pozitivnim smjerom strategije razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije. Veselimo se svim izlagačima i njihovim vinima, svim posjetiteljima i vinskim znalcima, veselimo se zdravoj konkurenciji u kojoj naša županijska vina mogu još bolje potvrditi svoju izvrsnost", rekao je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije.

Izložba vina ovogodišnjeg Dubrovnik Festiwinea održat će se u petak i subotu, 20. i 21. travnja 2018. godine u prekrasnom ambijentu Sunset Beacha u Uvali Lapad. Tijekom izložbe vina, uz susrete vinskih profesionalaca s vinarima, održat će se i vrlo atraktivne vinske i kulinarske radionice, predavanja i vinokušnje.

Festival započinje „Dubrovačkom vinskom setemanom“ u okviru koje brojni Dubrovčani i gosti posjećuju restorane, konobe i vinske barove s oznakom „Wine Friendly“ te kušaju vrhunska vina Dubrovačko-neretvanske županije koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja.

„Dubrovnik FestiWine Trophy“ je ocjenjivanje vina u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, vinskih profesionalaca, blogera i promotora vina, na čelu s predsjednikom ocjenjivačkog tima Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala. Rezultati ocjenjivanja i proglašenje najbolje plasiranih vina objavljuju se na završnoj večeri festivala 21. travnja 2018.

Već tradicionalno tijekom Dubrovnik FestiWinea naslijepo se kuša i bira vino koje je najpitkije uz autohtonu deliciju, stonsku kamenicu. „Blind date: In love with Ston Oysters“ postao je omiljeni događaj festivalskih sponzora, medijskih partnera, organizatora i naravno, profesionalnih sudaca.

19. travnja 2018. godine u hotelu Excelsior održat će se svečana večera „FestiWine Gala“ na kojoj će se uz sedam pobjedničkih vina s prošlogodišnjeg festivala predstaviti kreativna kuhinja mladih ali dokazanih chefova: gosta Igora Jagodica i domaćina Petra Obada. Kao i prošlih godina, cjelokupan prihod namijenjen je stipendiranju mladih talenata iz područja kulinarstva i someljerstva.

Dubrovnik FestiWine 2018. vam predstavlja:

16.–22.04.2018.

WINE WEEK ili DUBROVAČKA VINSKA SETEMANA - Dubrovački ugostitelji i hotelijeri nude autentične menije uz birana vina po promotivnim cijenama i time stječu titulu FESTIWINE FRIENDLY. Svi objekti koji sudjeluju bit će označeni posebno dizajniranom vidljivom oznakom.

16.–18.04.2018.

DUBROVNIK FESTIWINE TROPHY – Hotel Excelsior


Renomirani međunarodni sudački tim kušat će više stotina vinskih uzoraka, ocjenjivati i birati najbolje. Partner festivala, hotelska grupacija ALH uvrstit će pobjednička vina na vinski listu hotela Excelsior.


18.04.2018.

BLIND DATE „In love with Ston oysters“

Ocjenjivanje vina koje najbolje ljubi stonsku kamenicu – spoj najvrjednijih izvornih delicija (uz pozivnicu)


19.04.2018.

FESTIWINE GALA DINNER – Hotel Excelsior


Gostujući chef Igor Jagodic iz Slovenije u suradnji s domaćim chefom dubrovačkog hotela Excelsior Petrom Obadom odgovara na izazov FestiWinea i kreira jedinstven meni na bazi pobjedničkih vina prošlogodišnjeg festivala. Sedam vina dobit će sedam gurmanskih kreacija. Prihod večere namijenjen je stipendiranju mladih dubrovačkih talenata (kuhara, sommeliera i konobara) od kojih će dvoje pobjednika objavljenog natječaja osvojiti prestižnu stipendiju i provesti mjesec dana na edukaciji u restoranu Strelec u Ljubljani pod mentorstvom gostujućeg chefa (uz ulaznicu).


20.-21.04.2018.

DUBROVNIK FESTIWINE – Sunset Beach Uvala Lapad

Središnja izložba vina

B2B (vinari i ugostitelji, hotelijeri, vinski trgovci, sommelieri i vinski novinari i blogeri itd.)

Vinske radionice i predavanja

Radionice sljubljivanja hrane i vina

Vođene degustacije

Vinske ture

(uz ulaznicu)

Zabilježite u svoje kalendare Dubrovnik Festiwine, koji će se održati od 16. do 22. travnja 2018. godine. Zajedno s nama proslavite petu obljetnicu Dubrovnik Festiwinea; upoznajte vrijedne vinare, kušajte fina vina, pridružite se na zanimljivim radionicama i predavanjima i doznajte sve o vinima.


Sponzori


ACI logo 2
airport
alh
gradDubrovnik logo01
dnž logo
tz dubrovnik
htz
dubrovnik riviera
ILLYRIAN LAND FUNDS
PBZ
Sunset beach dubrovnik
Hrvatski Telekom
roemerquelle
du tv
guliver
hgklogo
botanist gin
schweppes logo
skadenca logo
 

Kontakt


Adresa

Vukovarska 26,
20000 Dubrovnik,
Hrvatska

Telefon/Fax

+385 20 448 180
+385 20 358 008