Četvrtu godinu zaredom dodijeljene su dvije stipendije budućim nadama u hotelijerstvu i turizmu u okviru programa Dubrovnik FestiWine Challenge. Mlada i nadarena kuharica Kristina Curić, zajedno s Ivom Kmetovićem, talentiranim i vrijednim konobarom, dobili su izvrsne preporuke
svojih poslodavaca kao i brojnih kolega i profesora te su proveli mjesec dana u malom ribarskom mjestu Zambratija i restoranu Pergola.
Po povratku iz Istre, Kristina i Ivo podijelili su s nama svoje prve dojmove, ne krijući oduševljenje. 'Puno smo naučili tijekom mjesec dana koji smo proveli kod chefa Fabricia Vežnavera i to je ono što nas iznimno raduje i ispunjava ponosom. Od jednog od najboljih hrvatskih chefova imali smo priliku upoznati se s autentičnim specijalitetima Istre i Mediterana i naučiti više o pripremi hrane i vrhunskoj usluzi. Princip rada u 'Food design restoranu Pergola' uistinu je poseban. Velika se pozornost posvećuje svim detaljima, od nabavke hrane i lokalnih namirnica, osmišljavanja i dizajna jela, uređenja restorana te do individualnog pristupa i pažnje koja se posvećuje svakom gostu', naglašavaju mlade nade. 'Na čelu sa chefom Vežnaverom, kuhinja Pergole nudi prava mala kulinarska remek djela te smo zahvalni što smo imali priliku biti dijelom kulinarskog i servisnog tima u jednom od vodećih restorana u Hrvatskoj“,
dodaju mladi talenti Dubrovačko- neretvanske županije. Tijekom boravka u obližnjoj Austriji na večeri Kristina i Ivo imali su jedinstvenu priliku upoznati i učiti od cijenjenih chefova Markusa Ratha, Stefanie Neugebauer i Lothara Kringsa, a koji su također, kao i chef Vežnaver, članovi ugledne grupacije JRE. Ujedno su imali i priliku upoznati sve specifičnosti Istre i doživjeti uistinu uzbudljivu gastroavanturu. Uputili su se u obližnje šume u lov na tartufe i upoznali se s članovima obitelji Karlić koji imaju dugogodišnje iskustvo u traženju i branju ove iznimno cijenjene namirnice. Jedan od posebnih doživljaja bio je i posjet impozantnim vinskim podrumima vinarije Kozlović, a koja je prepoznata kao jedna od najljepših svjetskih vinarija po odabiru cijenjenog sommeliera Paola Bassa. 'Iznimno mi je drago da sam bio dio vinske priče Dubrovnik Festiwinea, a osobito mi je drago da sam imao priliku podučavati mlade talente i s njima dijeliti ljubav prema hrani i vinima“, zaključio je chef Fabricio Vežnaver, gost kuhar ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWinea.
Dugogodišnji pokrovitelj i suorganizator Dubrovnik FestiWinea je Dubrovačko-neretvanska županija. Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko–neretvanske županije i idejni začetnik Dubrovnik FestiWinea, ne krije oduševljenje uspjehom programa Dubrovnik FestiWine Challenge, a u okviru kojeg mladi stipendisti ostvaruju nova znanja i iskustva. „Kreativnost i talent su uvijek poželjni, međutim naporan rad i neprestano zalaganje su ključni za uspjeh. Želja nam je i cilj posvetiti se educiranju mladih koji žele učiti i profesionalno se razvijati, a samim time jačati i promovirati gastronomsku i vinsku industriju hrvatskog juga“, ističe župan Dobroslavić, ujedno istaknuvši kako mu je želja da se i sljedeće godine prijavi veliki broj zainteresiranih.
Mladi talenti ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWine Challengea, Kristina Curić i Ivo Kmetović, predstavit će novostečena znanja i iskustva na Dubrovnik FestiWine Gala večeri u okviru 5. Dubrovnik Festiwinea koji se održava u razdoblju od 16. – 22. travnja 2018. godine.


Sponzori


ACI logo 2
airport
alh
gradDubrovnik logo01
dnž logo
tz dubrovnik
htz
dubrovnik riviera
ILLYRIAN LAND FUNDS
PBZ
Sunset beach dubrovnik
Hrvatski Telekom
roemerquelle
du tv
guliver
hgklogo
botanist gin
schweppes logo
skadenca logo
 

Kontakt


Adresa

Vukovarska 26,
20000 Dubrovnik,
Hrvatska

Telefon/Fax

+385 20 448 180
+385 20 358 008