Već tradicionalno na svakom se Dubrovnik FestiWineu održava Gala večera s ciljem poticanja edukacije mladih talenata, promocije pobjedničkih vina DFW i promocije vrhunskih chefova. Time se ujedno obogaćuje i jača eno-gourmet ponuda grada Dubrovnika. Ukupan prihod Gala večere namijenjen je stipendiranju mladih talenata: kuhara i konobara iz Dubrovačko-neretvanske županije pod nazivom »Dubrovnik FestiWine Challenge«.
 
Ovogodišnji stipendisti Ivana Beran i Dario Baule upravo su u Ljubljani u restoranu Strelec sa chefom Igorom Jagodicem i oni će na 6. DFW Gala večeri asistirati chefovima.

Predstavnice Dubrovnik FestiWinea Tilda Bogdanović i Sibila Grčić u društvu predsjednice Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije Nikoline Farčić posjetile su DFW stipendiste u restoranu Strelec, porazgovarale s njima, kušale specijalitete restoran Strelec i prenose njihove dojmove, kao i izjavu njihovog mentora chefa Igora Jagodica, koji izražava zadovoljstvo suradnjom s DFW i sa stipenditima za koje ima samo riječi hvale!
„Vrlo mi je drago što sam bio gost ove godine na Dubrovnik FestiWinu jer je to zaista krasan događaj - odlična organizacija, krasan grad i krasni ljudi. Stipendiranje mladih ljudi u ugostiteljstvu je odlična stvar, jako važna u na gastronomskoj sceni - jer svi tražimo dobre ljude za rad, svake godine sve je veći problem naći dobre radnike. Nadam se da su Ivana i Dario naučili nešto kod nas, da će koristiti ovo iskustvo. Nama je vrlo drago što su kod nas.“ – rekao je chef Igor Jagodić iz restorana Strelec u Ljubljani.
  
I naši stipendisti jako su zadovoljni boravkom u Ljubljani. „Odlazak u Ljubljanu u restoran Strelec novo je i predivno iskustvo. Restoran Strelec glasi za jedan od najboljih restorana u Ljubljani s najboljim šefom kuhinje. Mali je to restoran koji ima posebnu priču, a najljepšu priču ima hrana u restoranu. U ponudi su à la carte i degustacijski jelovnici te vinska karta bogatu lokalnim vinima. Hranu je osmislio i prezentirao šef Igor Jagodic. Sva hrana je pripremljena s lokalnim namirnicama, sva jela su tradicionalna slovenska, a u svakom se jelu osjeti nota francuske kuhinje. Velika hvala cijeloj ekipi restorana što su imali strpljenja i što su me pobliže upoznali sa svojom pričom. Ovih mjesec dana je bilo stvarno lijepo i zanimljivo, a najbolje od svega je što sam upoznala divne ljude i nadam se ponovnom susretu. Također hvala DFW što su me izabrali za stipedistu i omogućili mi ovo novo iskustvo.“ (Ivana Beran)

„Moj dolazak u Ljubljanu je bio s ciljem učenja novih jela i serviranje istih, restoran Sterelec je idealna prilika za to i vrlo sam zahvalan na odabiru za ovu stipendiju. To mi je jedno od boljih iskustava što se tiče posla i društva, vrlo sam  zadovoljan provođenjem vremena u kuhinji pod vodstvom chefa Igora. Njegova je pristup pun strpljenja jer način rada i serviranja je drukčiji nego kod nas . Zanimljivo je kuhanje tradicionalnih jela i prezentiranje istih, a iako ne govorimo isti jezik, nije bilo većih problema u razumijevanju. S povratkom u Dubrovnik ću se potruditi da moje stečeno znanje prenesem i u praksi na svom radnom mjestu. Hvala svima na ovoj iznimnoj prilici za učenje! ( Dario Baule. )

Ponosni smo što stipendisti DFW 2018. stječu nova znanja i iskustava koje će primijeniti na svojim radim mjestima u Dubrovniku.


Dubrovnik FestiWine Challenge
Dubrovačko-neretvanska županija kao nositelj festivala raspisuje natječaj „FestiWine Challenge“, a stručna komisija (sastavljena od predstavnika strukovne ugostiteljske škole, predstavnika DFW i predstavnika DNŽ) prema pristiglim aplikacijama odabire dvoje najboljih koji osvajaju jednomjesečnu stručnu praksu i edukaciju pod mentorstvom gostujućeg chefa gala večere u njegovu restoranu. Stipendisti imaju pokrivene sve troškove puta, smještaja, osiguranja  i džeparac.
Festival poziva poznatog gostujućeg chefa koji zajedno sa chefom domaćinom, iz hotelske grupacije ALH - partnerom Festivala, osmisli i kreira atraktivni menu od sedam sljedova koji prati vrhunska vina – pobjednike ocjenjivanja „Dubrovnik FestiWine Trophy“ s prethodnog festivala. Uz hranu i vino, gosti uživaju uz ugodnu ambijentalnu glazbu i stručnu prezentaciju vina i jela. Stipendisti prethodnog festivala asistiraju u pripremi i posluživanju gala večere
Dubrovnik FestiWine Gala i FestiWine Challenge zaživjeli su kao hvale vrijedna inicijativa poticanja i stimuliranja mladih za nova znanja i vještine.

Prijave za novi FestiWine Challenge možete poslati putem http://www.dubrovnikfestiwine.com/stipendija


Sponzori


ACI logo 2
airport
alh
gradDubrovnik logo01
guliver
hgklogo
hoteli maestral logo 260

Kontakt


Adresa

Vukovarska 26,
20000 Dubrovnik,
Hrvatska

Telefon/Fax

+385 20 448 180
+385 20 358 008