Već tradicionalno na svakom se Dubrovnik FestiWineu održava Gala večera s ciljem poticanja edukacije mladih talenata, promocije pobjedničkih vina DFW i promocije vrhunskih chefova. Time se ujedno obogaćuje i jača eno-gourmet ponuda grada Dubrovnika. Ukupan prihod Gala večere namijenjen je stipendiranju mladih talenata: kuhara i konobara iz Dubrovačko-neretvanske županije pod nazivom »Dubrovnik FestiWine Challenge«.
 
Ovogodišnji stipendisti Ivana Beran i Dario Baule upravo su u Ljubljani u restoranu Strelec sa chefom Igorom Jagodicem i oni će na 6. DFW Gala večeri asistirati chefovima.

Predstavnice Dubrovnik FestiWinea Tilda Bogdanović i Sibila Grčić u društvu predsjednice Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije Nikoline Farčić posjetile su DFW stipendiste u restoranu Strelec, porazgovarale s njima, kušale specijalitete restoran Strelec i prenose njihove dojmove, kao i izjavu njihovog mentora chefa Igora Jagodica, koji izražava zadovoljstvo suradnjom s DFW i sa stipenditima za koje ima samo riječi hvale!
„Vrlo mi je drago što sam bio gost ove godine na Dubrovnik FestiWinu jer je to zaista krasan događaj - odlična organizacija, krasan grad i krasni ljudi. Stipendiranje mladih ljudi u ugostiteljstvu je odlična stvar, jako važna u na gastronomskoj sceni - jer svi tražimo dobre ljude za rad, svake godine sve je veći problem naći dobre radnike. Nadam se da su Ivana i Dario naučili nešto kod nas, da će koristiti ovo iskustvo. Nama je vrlo drago što su kod nas.“ – rekao je chef Igor Jagodić iz restorana Strelec u Ljubljani.
  
I naši stipendisti jako su zadovoljni boravkom u Ljubljani. „Odlazak u Ljubljanu u restoran Strelec novo je i predivno iskustvo. Restoran Strelec glasi za jedan od najboljih restorana u Ljubljani s najboljim šefom kuhinje. Mali je to restoran koji ima posebnu priču, a najljepšu priču ima hrana u restoranu. U ponudi su à la carte i degustacijski jelovnici te vinska karta bogatu lokalnim vinima. Hranu je osmislio i prezentirao šef Igor Jagodic. Sva hrana je pripremljena s lokalnim namirnicama, sva jela su tradicionalna slovenska, a u svakom se jelu osjeti nota francuske kuhinje. Velika hvala cijeloj ekipi restorana što su imali strpljenja i što su me pobliže upoznali sa svojom pričom. Ovih mjesec dana je bilo stvarno lijepo i zanimljivo, a najbolje od svega je što sam upoznala divne ljude i nadam se ponovnom susretu. Također hvala DFW što su me izabrali za stipedistu i omogućili mi ovo novo iskustvo.“ (Ivana Beran)

„Moj dolazak u Ljubljanu je bio s ciljem učenja novih jela i serviranje istih, restoran Sterelec je idealna prilika za to i vrlo sam zahvalan na odabiru za ovu stipendiju. To mi je jedno od boljih iskustava što se tiče posla i društva, vrlo sam  zadovoljan provođenjem vremena u kuhinji pod vodstvom chefa Igora. Njegova je pristup pun strpljenja jer način rada i serviranja je drukčiji nego kod nas . Zanimljivo je kuhanje tradicionalnih jela i prezentiranje istih, a iako ne govorimo isti jezik, nije bilo većih problema u razumijevanju. S povratkom u Dubrovnik ću se potruditi da moje stečeno znanje prenesem i u praksi na svom radnom mjestu. Hvala svima na ovoj iznimnoj prilici za učenje! ( Dario Baule. )

Ponosni smo što stipendisti DFW 2018. stječu nova znanja i iskustava koje će primijeniti na svojim radim mjestima u Dubrovniku.


Dubrovnik FestiWine Challenge
Dubrovačko-neretvanska županija kao nositelj festivala raspisuje natječaj „FestiWine Challenge“, a stručna komisija (sastavljena od predstavnika strukovne ugostiteljske škole, predstavnika DFW i predstavnika DNŽ) prema pristiglim aplikacijama odabire dvoje najboljih koji osvajaju jednomjesečnu stručnu praksu i edukaciju pod mentorstvom gostujućeg chefa gala večere u njegovu restoranu. Stipendisti imaju pokrivene sve troškove puta, smještaja, osiguranja  i džeparac.
Festival poziva poznatog gostujućeg chefa koji zajedno sa chefom domaćinom, iz hotelske grupacije ALH - partnerom Festivala, osmisli i kreira atraktivni menu od sedam sljedova koji prati vrhunska vina – pobjednike ocjenjivanja „Dubrovnik FestiWine Trophy“ s prethodnog festivala. Uz hranu i vino, gosti uživaju uz ugodnu ambijentalnu glazbu i stručnu prezentaciju vina i jela. Stipendisti prethodnog festivala asistiraju u pripremi i posluživanju gala večere
Dubrovnik FestiWine Gala i FestiWine Challenge zaživjeli su kao hvale vrijedna inicijativa poticanja i stimuliranja mladih za nova znanja i vještine.

Prijave za novi FestiWine Challenge možete poslati putem http://www.dubrovnikfestiwine.com/stipendija


Sponzori


ACI logo 2
airport
alh
gradDubrovnik logo01
dnž logo
tz dubrovnik
htz
dubrovnik riviera
ILLYRIAN LAND FUNDS
PBZ
Sunset beach dubrovnik
Hrvatski Telekom
roemerquelle
du tv
guliver
hgklogo
botanist gin
schweppes logo
skadenca logo
Putnikovic logo
 

Kontakt


Adresa

Vukovarska 26,
20000 Dubrovnik,
Hrvatska

Telefon/Fax

+385 20 448 180
+385 20 358 008